1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult
ENERGY GAMES - ENERGY TAKES SHAPE (JOCURI DESPRE ENERGIE - ENERGIA IA FORMĂ), Cod HUSKROUA/1001/102

Proiectul Energy Games - Energy Takes Shape (Jocuri despre energie - Energia ia formă) finanţat prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013 a început la 1 septembrie 2012 şi are o perioadă de implementare de 24 de luni.
AMEMM a preluat obligaţiile ce revin Municipiului Baia Mare în cadrul proiectului MODEL - Managementul domeniului energetic la nivel local (www.energymodel.eu).

Proiectul MODEL este finanţat prin programul Energie Inteligentă pentru Europa.
Scopul proiectului este de a încuraja municipalităţile să devină modele pentru cetăţeni şi actori locali în domeniul folosirii raţionale a energiei.
AMEMM asigură coordonarea proiectului CLIMACT - Regiunile pentru protecţia climatului: guvernare, de la cunoaştere la acţiune, depus în cadrul programului INTERREG IVC şi aprobat spre finanţare în noiembrie 2009, implementarea proiectului urmând să înceapă în perioada imediat următoare.
Proiectul INTER PARES - Instrumente inovatoare pentru uniuni de provincii cu privire la reglementările în domeniul surselor regenerabile de energie - este finanţat prin programul Energie Inteligentă-Europa, partenerul lider fiind Uniunea Provinciilor Italiene (UPI). România este reprezentată în proiect de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) care, în urma unui proces atent de selecţie, a ales judeţul Maramureş ca partener asociat pentru implementarea proiectului.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.