1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
Se lansează a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoane fizice.
Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM) vă invită să depuneţi ofertă în scopul atribuirii contractului de servicii de asistenţă tehnică pentru elaborarea Masterplanului energetic al judeţului Maramureş, conform prevederilor Caietului de sarcini.
"În acest an, Ora Pământului ne îndeamnă la acţiune. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina şi de a ne alătura, în fapt şi în spirit, milioanelor de oameni care aleg astfel să onoreze planeta care ne susţine viaţa, suntem provocaţi să schimbam ceva în modul în care trăim. Şi să o facem începând de acum. Apa, energia, mâncarea, maşina, toate sunt lucruri pe care le folosim zilnic şi al căror impact îl putem modifica. Fiecare om, fiecare companie, fiecare oraş care participă la Ora Pământului poate contribui la această schimbare. De aceea va încurajăm să începeţi în această oră şi să continuaţi dincolo de ea, să comunicaţi despre asta prietenilor, clienţilor, cetăţenilor, pentru ca exemplul să construiască şi să inspire", a declarat Luminiţa Tănasie, Directorul WWF în România.
Convenţia Primarilor (CoM) reprezintă un angajament voluntar şi unilateral asumat de municipalităţile semnatare, prin care se obligă să reducă emisiile de CO2 cu cel puţin 20% până în anul 2020 prin implementarea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă (PAED) în domeniile care intră în competenţele municipalităţii. Până în prezent un număr de 2181 de localităţi, dintre care 21 din România, au semnat Convenţia Primarilor.
Pe 18 ianuarie 2011 a fost lansată o nouă solicitare de proiecte în cadrul programului european "Intelligent Energy Europe", iniţiat de către Comisia Europeană pentru perioada 2007-2013. Programul este gestionat de către EACI – Agenţia executivă pentru Competitivitate și Inovare de la Bruxelles.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.