1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
"’Regiunile pentru o dezvoltare verde"’ este un proiect finanţat prin programul INTERREG IVC fiind o iniţiativă a unor regiuni şi organisme europene ce şi-au definit obiective ambiţioase în domeniul energie regenerabile.
De la 1 noiembrie 2012 a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi varianta finală a Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe.

EES-antet
 "European Exchange School" – platform for sustainable cooperation between education institutions in border regions
of Ukraine, Slovakia, Hungary and Romania.
HUSKROUA/0901/011
 Partnership without borders

"European Exchange School - Şcoala Europeană" este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013, care îşi propune să realizeze o platformă de cooperare durabilă între instituţii educaţionale din regiunile transfrontaliere cuprinse în aria de finanţare a programului: Zakarpatia (UA), Ivano-Frankivsk (UA), Maramureş (RO), Szabolcs-Szatmar Bereg (HU) şi Presov (SK).
În perioada 18 - 22 iunie 2012, va avea loc la Bruxelles Săptămâna Europeană pentru Energie Durabilă (EU SEW). Săptămâna Europeană pentru Energie Durabilă, reprezintă cea mai importantă serie de evenimente în domeniul energiei pe plan European şi face parte din Campania Europeană pentru Energie Durabilă, reprezentând o iniţiativă a Comisiei Europene ce a avut loc, pentru prima dată, în 2006. Astăzi, evenimentul este organizat de către EACI (Executive Agency for Competitiveness and Innovation) în strânsă colaborare cu Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene.
În 25.05.2012 s-a desfasurat la Alba Iulia festivitatea de premiere a participanţilor din cadrul proiectului "Comunităţi eficiente” (Energy Neighbourhoods)", competiţie europeană care s-a desfășurat în perioada 01.12.2011 – 31.03.2012.

Fiecare comunitate a fost îndrumată pe parcursul concursului de un energy master, care le-a oferit participanţilor informaţii şi idei utile pentru reducerea consumului de energie şi utilizarea acesteia într-un mod eficient.

În cadrul evenimentului s-a făcut o scurtă descriere a comunităţilor din fiecare oraş, punctându-se procentul de economie obţinut, raportat la perioada de referinţă.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.