1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...
Prima întâlnire din cadrul proiectului ENERGY GAMES-ENERGY TAKES SHAPE(JOCURI ENERGETICE-ENERGIA IA FORMĂ) HUSKROUA/1001/102 a avut loc în Baia Mare în 11 decembrie 2012.

ENERGY GAMES-ENERGY TAKES SHAPE este un proiect ENPI de Cooperare Transfrontalieră ce şi-a propus să stimuleze participarea activă a elevilor şi a profesorilor în efortul de a reduce efectul emisiilor de gaze cu efect de seră prin măsuri simple educative care să evidenţieze importanţa conservării resurselor naturale. Proiectul a fost iniţiat în septembrie 2012 şi are o perioadă de implementare de 24 de luni.

Prima întâlnire din cadrul acestui proiect (întâlnirea de kick-off) a avut loc în 11 decembrie 2012 in Baia Mare, Maramures. Scopul acestei întâlniri a fost familiariyarea partenerilor cu activităţile proiectului, bugetul previzionat şi rezultatele urmărite cu accent pe rolul şi sarcinile fiecărui partener din proiect. Activităţile prevăzute pentru primele 6 luni de proiect au fost luate în discuţie, cu accent pe activităţile, bugetul şi sarcinile fiecărui partener.

Trebuie menţionat, în acest context, că partenerii din cadrul acestui proiect, au colaborat cu succes anteriori în cadrul uni alt proiect ENPI CBC: Şcoala Europeană, dedicat printre altele şi promovării educaţiei ecologice şi de eficientizare energetică în şcoli . Astfel, putem spune că au acumulat experienţă pentru munca în echipă şi au o imagine clară asupra cerinţelor specifice ale acestui program de finanţare.

D-na Adina Dumitru, coordonatorul proiectului şi director în cadrul Agenţiei pentru Management Energetic Maramures, a deschis această întâlnire prin a oferi o imagine de ansamblu asupra proiectului "Energy Games-Energy takes shape", prezentând datele generale ale proiectului, partenerii implicaţi în implementarea sa : partenerul lider – Agenţia pentru Management Energetic Maramures - AMEMM (Maramures, RO), Organizaţia non-guvernamentală "European Initiatives Center" (Zakarpattya, UA), Agenţia pentru Dezvoltare Regională POLONINY (Presov, SK), Asociaţia pentru Dezvoltare Regională KIÚT (Szabolcs-Szatmar-Bereg, HU), structura şi componenţa echipei de proiect şi atribuţiile fiecăruia, cât şi elemente ce ţin de planificarea bugetară în cadrul proiectului.

D-na Noemi Ganea, asistent manager în cadrul proiectului, a prezentat în detaliu activităţile proiectului şi o planificarea a acestora. Proiectul şi-a propus să implementeze 10 activităţi principale legate de : coordonarea, organizarea şi promovarea proiectului, realizarea unor materiale educaționale şi a unei broşuri educative pentru şcoli , seminarii de instruire pentru profesorii interesaţi în a participa la concursul organizat în cadrul proiectului, lecţii de energie şi demonstraţii pentru elevii înregistraţi în acest proiect. De asemenea, toţi profesorii implicaţi în cadrul acestui proiect alături de elevii lor, vor avea ocazia să monitorizeze consumul de energie din şcoala lor pentru a atrage atenţia asupra necesităţii folosirii raţionale a resurselor energetice. Centrul acestui proiect este competiția unde se vor putea înscrie toţi elevii din şcolile participante, şi vor realiza un produs artistic( o compoziţie, un desen, o pictură, mici filmuleţe, fotografii, mici prototipuri) ce va dedicat energiei regenerabile. În finalul acestui proiect, o tabără de energie va fi organizată pentru participanţii selectați din cadrul acestui proiect.

Dl. Liviu Neamţ, managerul de proiect şi principalul responsabil pentru activităţile educaţionale derulate, a oferit o prezentare detaliată a activităților educative previzionate şi asupra kit-urilor pentru demonstraţiile energetice ce vor fi folosite în activităţile derulate cu profesori şi elevi.

D-na Adina Dumitru, a încheiat această prezentare cu o detaliere a activităţilor din primul semestru al acestui proiect (septembrie 2012 – martie 2013) şi o previzionare bugetară a acestor activităţi.

Principalele activităţi ce vor fi pregătite în perioada următoare sunt legate de formalităţile pentru înregistrarea şcolilor participante, seminariile de instruire pentru profesori, pregătirea documentelor suport, realizare şi editarea broşurii educative a proiectului.

Galerie de imagini

Citit de 5772 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.