1-biomasa 2-hidro 3-geotermica 4-eoliana 5-solara
  • Bun venit pe site-ul AMEMM!
    Sperăm ca acesta să devină un instrument util şi primul loc în care să căutaţi informaţii despre problemele vitale care preocupă astăzi planeta, cum sunt schimbările climatice şi energia.

    Energia este un element esenţial al dezvoltării durabile, iar eforturile depuse de fiecare dintre noi pentru îmbunătăţirea modului în care aceasta este consumată şi produsă trebuie să devină o prioritate.
    Citeşte mai mult

Top comunicate

mai multe comunicate...

Snina-ANTET
“European Exchange School” – platform for sustainable cooperation between education institutions in border regions of  Ukraine, Slovakia, Hungary and Romania  HUSKROUA/0901/011

Partnership without borders

Snina-1În perioada 4-9 iulie 2011, în cadrul proiectului “EUROPEAN exchange school”, implementat de Agenţia de Management Energetic Maramureş, 12 elevi ai Liceului de Artă, Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” şi Liceului Traian Vuia din Tăuţii Măgherăuş au participat alături de alţi 40 de elevi din Ungaria, Slovacia şi Ucraina la tabăra internaţională “Camp of motor vehicle / Engineering camp”desfăşurată în localitatea Snina (regiunea Prešov) din Slovacia.


Proiectul este finanţat de Comisia europeană în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ungaria 2007-2013.


Organizatorii taberei, profesorii Liceului Industrial din Snina (Stredná priemyselná škola Snina), au pregătiti un program care a inclus atât activităţi instructive cât şi de relaxare. În primele zile, elevii au aflat informaţii despre componenţa şi funcţionarea unei maşini, legislaţia rutieră, au dobândit abilităţi practice de conducere întâi pe un simulator iar apoi pe maşină (orele de conducere desfăşurându-se în curtea liceului).


Snina-2 Snina-3 Snina-4

Au participat la o competiţie pe carturi şi la competiţii sportive: volei, baschet, fotbal, tenis de masă precum şi înot la bazinul din Humenné.

Au vizitat cea mai importantă sursă de apă potabilă în zonă (alimentează aproape întreaga zonă de est a Slovaciei) barajul Starina situat în Parcul Naţional Poloniny. Este construit pe izvoarele râului Cirocha. Construirea a început în 1981 fiind evacuaţi locuitori din şapte sate. Suprafaţa totală a rezervorului de apă este de 240 ha. Înălţimea de apă este de 50 m.

De asemenea au participat la un program Jean Michele Jarre desfăşurat în cadrul planetariului şi observatorului astronomic din Prešov, au vizitat observatorul astronomic situat în valea montană Kolonicke, dintre Virholat şi munţii Bukovski, la 38 de kilometri de Humenné.


Snina-5 Snina-6 Snina-7


În timpul excursiei în  Košice (al doilea oraş ca mărime al Slovaciei după Bratislava) au vizitat Catedrala Sf. Elisabeta, cel mai vechi monument gotic al oraşului,  Muzeul Tehnic Slovac specializat în istoria şi tradiţiile ştiinţei şi tehnologiei.

De o lecţie de istorie au avut  parte la monumentul eroilor din trecătoarea Dukla situată la nord-est de Prešov, la graniţa cu Polonia, ridicat în onoarea celor care s-au jertfit în cel de-al doilea război mondial.

A fost o săptămână plină, în care elevii din cele patru ţări: România, Slovacia, Ungaria şi Ucraina au avut ocazia să se întâlnească, să comunice (în limba engleză), punând bazele unor frumoase prietenii.
Citit de 4688 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2012
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene.
Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.